MARTA biologische en vegan cava van
RAMON CANALS. De inheemse variëteiten van de Penedés Xarel.lo, Macabeo en Parellada van 100% gecertificeerde biologische wijngaarden vormen de basis voor de uitwerking van Marta Joia cava. Meer dan 24 maanden gerijpt in onze kelders zorgt voor elegantie, complexiteit en finesse.
DRUIVEN GROEIGEBIED: EL PENEDÉS. GECERTIFICEERDE 100% ECOLOGISCHE WIJNGAARDEN
Regio: DO Cava. Subregio: Boven-Penedés (Parellada) en centraal Penedés (Xarel.lo en Macabeo).
Klimaat: gematigd mediterraan.
Bodem: klei-leem, met goede doorlatendheid en watervasthoudend vermogen.
Aanplanthoogte van de wijngaarden: 130m (Xarel.lo), 280m (Macabeo) en 315m (Parellada).
Neerslag: 465 l/m2 jaargemiddelde.
BEREIDING VAN BASISWIJN
Oogst: Handmatige oogst, begin september de Macabeo, in het midden van dezelfde maand de Xarel.lo en aan het einde van de Parellada.
Druivenpersen en mostfermentatie: pneumatische pers, waarbij alleen de bloemmost wordt geselecteerd. Fermentatie van elke variëteit afzonderlijk bij gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks.
TWEEDE GISTING IN FLES
Basiswijn: Xarel.lo, Macabeo, Parellada.
Bottelperiode: eerste week van januari.
Fermentatietemperatuur: 15-18 ºC.
Rijpingsperiode: meer dan 24 maanden. Reservering.
PROEVEN EN KOPPELEN
Lichtgeel van kleur, met fijne bubbels en langzame afgifte. In de neus is het fris, de aroma's van wit fruit en citrus vallen op, met lichte verouderingstonen die complexiteit en elegantie toevoegen.
In de mond is het evenwichtig, smakelijk, met een romige en aangename afdronk. Zeer goed geïntegreerd carbon.
Aanbevolen bij voorgerechten, rijst, pasta, vis, oesters en schaaldieren. Geschikt om op elk moment van te genieten.
Serveer op een temperatuur van 6 tot 8 ºC, in een fluitglas, hoog, fijn en zonder decoratie.
Vertaald door Google