Gratis monsters
Veiligheid en vertrouwen
Levering binnen 3-5 dagen

BeautyLovers · Blog

Verschillen tussen gezichtsroutines voor mannen en vrouwen

SCHOONHEIDSROUTINES
Gezichtsroutines voor mannen en vrouwenGezichtsroutines voor mannen en vrouwen
Verschillen tussen gezichtsroutines voor mannen en vrouwen
Waarom verzorgen wij onze huid anders?

De verschillende concentraties hormonen bij mannen en vrouwen beïnvloeden de kwaliteit van de huid. Testosteronwaarden zorgen voor een hoger vetgehalte, waardoor de mannelijke dermis 20% dikker wordt. Bovendien hebben mannen grotere talgklieren, wat leidt tot een verhoogde talgproductie, grotere en beter zichtbare poriën en een olieachtige glans op het gezicht die ten onrechte kan worden geassocieerd met een onverzorgder uiterlijk.

We zouden dus kunnen denken dat de mannelijke huid, omdat deze dikker is, daarom beter bestand is dan de vrouwelijke huid, maar dit is niet het geval: de doorlaatbaarheid van de huidbarrière is lager en als gevolg daarvan raakt deze gemakkelijker gewond. Mannen verouderen langzamer door een grotere hoeveelheid collageen aan te maken en verliezen dit in de loop der jaren langzamer dan vrouwen, vooral als ze de menopauze bereiken.

Gezichtsroutines voor mannen en vrouwen

gezichtsroutine voor mannen

De truc van een goede gezichtsroutine voor mannen is gebaseerd op een dubbele dagelijkse reiniging van het gezicht, veel veeleisender dan die van welke vrouw dan ook. Als u een vettere huid heeft, is het belangrijk om deze te hydrateren met niet-comedogene crèmes en, last but not least, u moet altijd zonnebrandcrème aanbrengen voordat u van huis gaat om het ontstaan van puistjes te voorkomen.

Dat is de reden waarom, hoewel de meeste schoonheidsproducten unisex zijn, merken specifieke productlijnen voor mannen lanceren, samengesteld met de juiste ingrediënten om hun typische eigenaardigheden te behandelen.

gezichtsroutine voor vrouwen

De vrouwenhuid is gladder en dunner, bevat minder collageen en is daardoor gevoeliger voor fijne lijntjes. Dit veroudert eerder en sneller dan mannen, vooral op hogere leeftijd. Om deze reden worden de gezichtsroutines van vrouwen met het verstrijken van de jaren completer en veeleisender. Ze moeten veel constanter zijn in hun huidverzorging als ze een frisse en gezonde huid willen hebben.

Een dagelijkse vrouwelijke routine, dag en nacht, omvat: reiniging, toner, serum, oogcontour, vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème. Het gebruik van retinol wordt sterk aanbevolen om de regeneratie van de huid te bevorderen en deze er gezond uit te laten zien.

Deze hormonale verschillen creëren verschillende behoeften bij mannen en vrouwen. Daarom raden wij aan schoonheidsproducten te gebruiken die zijn aangepast aan de behoeften van elk huidtype.

Wil je jouw mening over dit bericht delen?
Vul het volgende formulier in en verstuur het en wij publiceren uw mening.
Annuleren
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN WIN 5€* GRATIS!
Download App App Store Google Play
© Perfumesclub.com 2009 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | NIF ESB57818197 Geregistreerd merk onder Beauty Luxe Distributions SLU | Islas Baleares |
WIJ BELLEN U KOSTELOOS
U kunt nu telefonisch bestellen