Gratis monsters
Veiligheid en vertrouwen
Levering binnen 3-5 dagen

BeautyLovers · Blog

Tampon versus menstruatie cup

TRENDS
Cup versus tampon
Tampon versus menstruatie cup
Verschillen? Wat is beter?

Tampons en menstruatiecups zijn twee van de meest gebruikte huidige methoden in de vrouwelijke hygiëne. Beide oplossingen dienen om vrouwen te helpen met bloedingsdagen om te gaan, maar de waarheid is dat, hoewel beide voor hetzelfde doel worden gebruikt, het eigenlijk heel verschillende producten zijn.

De afgelopen jaren heeft de menstruatiecup tegen een aantal taboes gevochten om uiteindelijk een revolutie op de markt teweeg te brengen door zichzelf te presenteren als een hygiënischer, economischer en ecologisch alternatief, hoewel er nog steeds veel vrouwen zijn die het niet hebben durven proberen.

Belangrijkste verschillen

Cup versus tampon
  • De menstruatiecup is gemaakt van siliconen van medische kwaliteit, een hypoallergeen materiaal dat is ontworpen om veilig gedurende langere tijd te worden gebruikt. Het respecteert de pH en vermindert de kans op infecties doordat het resistent is tegen bacteriegroei. Tampons zijn gemaakt van katoen en rayon, materialen die bloed en ook vaginaal vocht absorberen. Droogte als gevolg van het voortdurende gebruik van tampons kan de pH-waarde uit balans brengen, waardoor infecties ontstaan, vooral in de laatste dagen van de menstruatie, wanneer er minder menstruatie is.
  • De menstruatiecup kan maximaal 12 uur in de vagina blijven, terwijl de tampon niet langer dan 4 tot 6 uur mag worden gebruikt.
  • Tampons zijn wegwerpbaar. De meeste vrouwen zijn er erg aan gewend, ze zijn comfortabel dankzij de verschillende plastic applicators die het inbrengen vergemakkelijken. Maar we moeten niet vergeten dat deze niet worden gerecycled en elke maand wereldwijd tonnen afval genereren.
  • De menstruatiecup is milieuvriendelijk , een herbruikbare methode die je na elk gebruik moet wassen en na elke menstruatie moet steriliseren. De plaatsing ervan is complexer en het correct introduceren ervan vereist oefening. In eerste instantie is het ideaal om een beetje glijmiddel te gebruiken en het meerdere keren te proberen totdat je je helemaal op je gemak voelt.
  • De menstruatiecup verzamelt tot vijf keer meer bloed dan een tampon .
  • De menstruatiecup is een minder praktische methode als je je moet omkleden in een openbaar toilet. Het verwijderen van de cup en het wassen ervan duurt langer dan het vervangen van de ene tampon door een andere, maar omdat het een langdurige methode is, is de kans kleiner dat u deze buitenshuis moet verwisselen.
  • De menstruatiecup is een goedkoper alternatief. Het doosje tampons is goedkoop, maar de jaarlijkse kosten bedragen minimaal 30 euro. Aan de andere kant heeft de menstruatiecup een initiële kostprijs van ongeveer € 20, maar de duurzaamheid ervan gaat tot 10 jaar mee.
  • Tampons bevatten gifstoffen die, wanneer ze met bloed worden gemengd, een slechte geur produceren. Met de beker zul je ontdekken dat het bloed geurloos is en dat het geen walgelijk proces is om het eruit te halen en schoon te maken.

De realiteit is dat er geen perfecte methode bestaat, elke vrouw is anders en wat voor de een werkt, hoeft niet de beste optie te zijn voor de ander. Het maakt niet uit welk product je gebruikt, je moet er alleen voor zorgen dat het het juiste is. dat voelt voor jou het beste, comfortabel.

Wil je jouw mening over dit bericht delen?
Vul het volgende formulier in en verstuur het en wij publiceren uw mening.
Annuleren
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN WIN 5€* GRATIS!
Download App App Store Google Play
© Perfumesclub.com 2009 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | NIF ESB57818197 Geregistreerd merk onder Beauty Luxe Distributions SLU | Islas Baleares |
WIJ BELLEN U KOSTELOOS
U kunt nu telefonisch bestellen