Gratis monsters
Veiligheid en vertrouwen
Levering binnen 3-5 dagen

BeautyLovers · Blog

Hoeveel weet jij over citrusparfums?

PARFUMS
Hoeveel weet jij over citrusparfums?
AROMATHERAPIE

De vrucht is ook een belangrijk onderdeel van colognes, eau de toilettes en eau de parfums . Van alle fruitige noten zijn citrus de meest verse en lichtste: bergamot, sinaasappel, mandarijn, citroen, grapefruit,... De reukfamilie wordt "hesperide" genoemd. Deze citrusessences geven de geuren een sprankelende, energieke en zeer aangename toets.

De essentiële oliën van citrusvruchten worden meestal uit hun schil gehaald, zoals het geval is met citroen , sinaasappel (bitter of zoet) en mandarijn , zoeter dan de vorige, hoewel even citrusachtig.

Grapefruit , waarvan het gebruik onlangs is begonnen, wordt ook veel gebruikt als fruitig ingrediënt in parfums.

Bergamot is misschien wel de meest onbekende citrusvrucht en op zijn beurt de meest gebruikte.Het heeft een zoete toets en een vorm die lijkt op een peer, en dankt zijn naam aan het feit dat het voornamelijk wordt geproduceerd in de stad Bergamo, Italië.

Limoen is de natuurlijke variëteit van citroen. Komt veel voor in mannelijke geuren en frisse colognes, vanwege het verfrissende en anti-transpirant karakter.

Citrusvruchten in parfums hebben de eigenschap energie en vitaliteit te geven aan iedereen die ze draagt. Om deze reden passen ze meestal bij vitale, optimistische en actieve mensen, die de voorkeur geven aan lichte geuren boven intensere en zoetere.

Citrusgeuren worden meestal geassocieerd met de warmere seizoenen (lente-zomer), hoewel ze door hun lichtheid en frisheid het hele jaar door aangenaam zijn.

Hier zijn enkele van onze favoriete geuren:

De top 3 unisex geuren:

De top 3 damesgeuren:

De top 3 herengeuren:

Wil je jouw mening over dit bericht delen?
Vul het volgende formulier in en verstuur het en wij publiceren uw mening.
Annuleren
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN WIN 5€* GRATIS!
Download App App Store Google Play
© Perfumesclub.com 2009 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | NIF ESB57818197 Geregistreerd merk onder Beauty Luxe Distributions SLU | Islas Baleares |
WIJ BELLEN U KOSTELOOS
U kunt nu telefonisch bestellen